Det kan godt betale sig at lægge sag an mod domænehajer…

For 5 måneder siden startede jeg et lille internetbaseret firma op, der sælger kalendere.

I den forbindelse ønskede jeg et domænenavn, som desværre var optaget. Men det var optaget af Online Traffic Media ApS, som er et firma, der udelukkende opkøber domæner (ejede over 2000 domæner dengang) for at videresælge dem til overpris.

Jeg lagde sag an mod Online Traffic Media – og I dag modtog jeg afgørelsen fra Klagenævnet for Domænenavne – jeg har vundet retten til domænet 🙂 YES!!!

Så kan de lære det!

Læs en artikel fra Computerworld om Online Traffic Media ApS her.

Og se forøvrigt andre sager vundet mod Online Traffic Media ApS her.

For dem, som ikke måtte vide det, så er det ulovligt at registrere .dk-domæner med henblik på videresalg. Det koster intet at klage over en domænehaj (gebyr på 500 kr. gives tilbage igen, hvis man vinder sagen).

Du kan klage her: domaeneklager.dk

9 replies
 1. Brian Schou Larsen
  Brian Schou Larsen says:

  Hej Martin,
  super med den dom.

  jeg har en idé om ny side, men OTM har også det domæne jeg ønsker mig allermest.

  Men så længe jeg ikke har realiseret den kommende side kan jeg vel ikke bare anlægge sag? Eller hvordan var det i dit tilfælde…?

 2. Martin Tychsen
  Martin Tychsen says:

  Hej Brian, tak for dine beskeder.

  “Nyheden” er gammel – fra foråret 2010 🙂

  Men du må meget gerne linke til mit indlæg på Amino – så andre kan få glæde af afgørelsen.

  Jeg lagde sag an, da jeg havde købt lignende domæner – samt havde et virksomhedsgrundlag, jeg kunne fremvise.

  Men det er i princippet ligegyldigt, de må ikke eje domænerne, når kun videresalg er hensigten – uanset hvad din grund måtte være, for at opkøbe det.

 3. Brian Schou Larsen
  Brian Schou Larsen says:

  Dvs. det er bare at gå i gang med klagesag? Er det ikke relevant først at henvende sig til domæneejer eller er det bare at få sat gang i klagesagen?

 4. Peter Olesen
  Peter Olesen says:

  Nu er dette blog indlæg nogle måneder gammelt, men jeg tillader mig alligevel at kommentere til Brian’s seneste kommentar.

  @Brian: Jo, det ville altid være en god idé at tage kontakt til Online Traffic Media og høre hvad de ønsker at tage for domænenavnet. Hvis de så tilbyder at sælge det til dig for en høj pris, eller du ikke modtager noget svar, så kan du jo gå videre og klage til klagenævnet for domænenavne.

  De har forøvrigt en del domænenavne jeg godt kunne tænke mig at få fingre i til fremtidige projekter.

 5. Martin Hviid.
  Martin Hviid. says:

  Jeg er godt og grundig træt af Online Traffic Media. Jeg er faktisk så træt af dem, at jeg helt er holdt op med at benytte mig af et affiliate-netværk (nævner ingen navne, men det er nemt at finde), som ligger under samme tag.

  Men jeg er glad for artiklen her, da det giver et håb. Tak for det.

Kommentarer er lukkede.